10 pass kvar!

Nu sitter jag på bussen på väg hem från praktiken. Usch va trött jag var i morse, sov typ fyra timmar, suck. Men nu är jag ganska pigg faktiskt :)

Jahopp, då går man på lite jullov idag då ;) fyra lediga dagar haha. Och sen är det faktiskt bara tio pass kvar på praktiken! Tio fjuttiga pass och så är jag sjuksköterska sedan! Fan jag är så jäkla stolt alltså! 22 år gammal och redan sjuksköterska :) så himla skönt, jag har ett yrke! Börjar se fram emot att jobba, är inte lika rädd för det längre. Mycket har hänt de senaste veckorna.

Blogga eller inte blogga?

Usch va jag är sämst på att uppdatera här på bloggen. Har funderat lite det senaste om jag ska ha kvar den eller inte. Tycker ju det är så kul att ha bloggen och själv gå tillbaka och läsa och kolla på bilder. Hm, vi får se hur det blir med det. Men jag har kvar den än så länge och kikar in och uppdaterar när jag har lust och tid :)

Mitt i praktiken är vi, går helgen och sen tre veckor till. Sen är tanken att jag ska börja jobba, haha. Kan inte fatta det riktigt tror jag. Är jag verkligen sjuksköterska om ynka tre veckor? Här om dagen klarade jag min praktiska slutexamination vilket innebär att alla moment för att få examen är godkända, nu ska jag bara göra mina timmar på praktiken sen är det examen! 20 dagar kvar ungefär :) 

På jobbfronten har det gått trögt, eller jag blir ju erbjuden jobb hela tiden. Tackade nej till en tjänst på äldreboende/hemsjukvård på Hisingen i torsdag och likaså tjänsterna i Varberg och Borås. Jag har bestämt mig för att det blir för jobbigt att åka minst en timma varje morgon och kväll när man går såna tider som man gör på sjukhus. Jobbet på Hisingen kände jag mig inte redo för och kunde därför inte tacka ja även om lönen innebär flera tusenlappar mer och mindre helg och kvällspass. För ett par dagar sedan blev jag erbjuden jobb på min praktikplats som jag funderar på att tacka ja till, känns som en humla fördel att ha haft praktik där sju veckor innan. Vi får se :)

Tänk att det är jul snart! Julafton på tisdag, helt galet att det gått ännu ett år. Är ledig dagen innan julafton så då ska sista julklappen handlas, haha. Ute sent men har haft fullt upp verkligen! Har inte hunnit varken träna eller jobba ett enda pass under december! Hemskt!

Nu ska jag in på praktiken :) ha en fin helg <3



Mitt i veckan

TIden springer ifrån mig just nu, hinner inte med något mer än praktiken faktiskt.
Har hur mycket samtal som helst som behöver ringas, arbetsgivare ringer mig dagligen
och träning är det inte tal om att jag skulle kunna hinna med just nu. Jäkligt kasst.
Har sju eventuella jobb just nu men inget känns helt rätt liksom,
önskar att jag bara hittade något som kändes liksom "wow" här ska jag va!
Det som lockar mig minst är också det som ger mest betalt, den suger ju.
Aja. Praktiken går bra i alla fall, trivs kanon, roliga arbetsuppgifter och grymt skön personal.
Typ inte en enda sjuksköterska över 30 ;) haha nä inte riktigt men unga är dem verkligen!
Idag och igår har jag haft huvudansvar över en patient, alltså gjort allt med patienten
och lagt upp en plan och rondat med läkaren. Övriga patienter har jag bara hängt med på när jag haft tid.
Känns bra och om inte allt för lång tid kanske jag kan börja ta två patienter och sen tre.
Vi får väl se hur långt jag kommer :)
Ena stunden på praktiken kan jag känna liksom "fan va bra jag är, detta grejar jag"
och andra stunden känner jag mig helt lost och tänker "shit alltså, kommer aldrig klara det".
Det är väldigt frustrerande, men det blir väl bättre förhoppningsvis.
Om en vecka är det dags för mittsamtal och om två veckor är den praktiska tentan över.
Hoppas verkligen jag klarar den! Fy satans va nervös jag är, redan!

Nu ska jag göra lite middag, kom ganska nyss hem från praktiken.
Ledig i morgon, enda lediga dagen denna vecka då jag gör helgen.
Sexdagarsvecka, alltid lika kul ;) eller kul är det väl men man blir ju helt slut!
Desto skönare är det med fyra dagar nästa vecka :)

Verkligen inte långt kvar nu

Nu drar det ihop sig rejält inför examen! 40 dagar återstår.
Första veckan på praktiken (som är det enda som är kvar) är över. 
Sex veckor kvar.
Både uppsats och den teoretiska sluttentan är godkända! Helt obeskrivligt.
Tänk att nu är det verkligen bara en praktiska kvar!
Om två veckor kommer den praktiska slutexaminationen, det är som en uppkörning lan man säga :) och fy fasen vad nervös jag är! Då är det liksom meningen att jag ska arbeta helt självständigt och ha ansvar för en patient och göra allt som ska göras med denne medan examinatorn följer efter som en skugga, haha. Men det kommer säker gå bra det också precis som allt annat :)

Har även varit på ytterligare en intervju som jag berättade om i förra inlägget. Gått på tre stycken totalt nu och lär förhoppningsvis gå på två till snart. Usch, vet verkligen inte vad jag vill göra när jag är legitimerad! Just nu är det helt oklart vart jag kommer jobba och med vad. Hoppas jag kan bestämma mig relativt snart :/

Idag har vi städat och julpyntat lite. Var även iväg på en liten julmarknad här i närheten på eftermiddagen och sen gjorde vi misslyckad knäck och skitgoda lussekatter ;) snart blir det sängen! Sex pass på praktiken nästa vecka, börjar med ett kvällspass i morgon :) 







RSS 2.0